Jordskoksuppe
Jordskokker er en lidt overset grøntsag og det er synd. De små knolde har en fin smag, lidt af nødder. Du kan bruge dem rå i salater, og her er de blevet til en meget lækker suppe. Du kan bruge den som en forret, eller som en frokostret, for den er ikke fyldig nok som et helt måltid. Husk et stykke brød til. Vælg så store jordskokker som muligt, de er nemmest at skrælle.JORDSKOKSUPPE MED RISTET SKINKE (2 personer)
300 g jordskokker
1-2 tynde forårsløg
6 dl hønsebouillon
1/3 dl fløde 13%
kværnet peber
citronsaft
evt. salt
30-40 g tynde skinkestrimler
hakket top af forårsløg
10 g smør
Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem straks i vand med lidt citronsaft ellers bliver de mørke. Hak det hvide af forårsløgene fint og gem den grønne top. Kom jordskokker, forårsløg og bouillon i en gryde og brig det i kog. Lad det småkoge under låg ca. 1/2 time til grøntsagerne er møre. Pisk suppen så glat som muligt eller purer den i blender eller food-processor. Kom den tilbage i gryden og kog op med fløde. Smag til med salt peber og lidt citronsaft. Snit løgtoppen og rist den sammen med skinken i lidt smør et par minutter. Server suppen rygende varm med et drys skinke ovenpå og 1-2 skiver brød.
Opskrift: Susanne Palmqvist