Lune løglinser med salat
De små lune linser med løgfyld er nemme at bage, og det er mad der ikke falder så tungt f.eks. sammen med en god portion salat. De er også lækre på frokostbordet.LUNE LØGLINSER MED SALAT (12 stk.)
dej:
75 g hvedemel
75 g grahamsmel
1 ½ tsk. bagepulver
1-2 spsk. koldt vand
fyld:
30 g smør
2 spsk, hvedemel
1 ½ dl mælk
salt og kværnet peber
1 tsk. tørret timian eller oregano
eller hakket purløg eller andre friske krydderurter
250g løg (ca. 3 alm. størrelse)
evt. lidt revet ost til drys
Tilbehør: en god blandet salat, gerne med oliven
Sådan laver du en tærtedej .
Bland de to slags mel med bagepulver. Skær det kolde smør i firkanter og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med koldt vand. Stil den koldt ½ time. Lav imens fyldet:
Sådan laver du en opbagning .
smelt smørret i en gryde og rør melet i . Lad det varme igennem og pisk så mælken i. Kog igen igennem under piskning og tag gryden fra varmen.. Pil og riv løgene groft og rør dem i sammen med krydderier efter smag. Smør en linseform til 12 linser. Rul dejen ud på et melet bord og stik den ud i passende cirkler. Tryk dejen ned i hver form, så siderne er dækket. Fordel løgfyldet i. Drys evt. med lidt ost (her er halvdelen bagt med ost). Bag linserne midt i en 200 grader varm ovn til de er lysebrune ca. ½ time. Lad dem køle lidt af inden de løftes over på en bagerist. Spis dem lune med salat. Linserne kan fryses.
Opskrift: Susanne Palmqvist