Aromatisk karrygryde med ris og kokos
Har du hang til karryretter skulle du prøve denne aromatiske version. Du kan lave den med enten svine eller lammekød og i saucen er der både æbler, løg, bananer og kokosmælk, alt sammen med til at give en skøn smag og en fløjsblød, tæt sauce. Husk karry er et blandingskrydderi og kan have vidt forskellig smag, så køb en god aromatisk karry og gem den ikke for længe i skabet.AROMATISK KARRYGRYDE MED RIS OG KOKOS (6 personer)
1-1,2 kg nakkefilet u/ spæk
1 stort løg eller to mindre
Sådan hakker du et løg .
2 fed hvidløg
2-3 tsk. karry (stærk eller mild efter temperament)
25 g smør
salt og peber
2 aromatiske æbler
1 stor banan
1 ds. kokosmælk (ca. 4oo g)
2-3 dl vand/ hønsebouillon
2 laurbærblade
Tilbehør: ristet kokos, rosiner, løse ris, og f.eks. friske bønnespirer
Skær kødet i ret store firkanter (2 gange 2 cm). Pil og hak løg og hvidløg. Skær æblerne og bananen i små terninger (æblerne skal ikke skrælles). Brun først kødet i smørret i en stor tykbundet gryde (brun kun lidt ad gangen). Tag det op. Kom lidt mere smør i gryden og svits karryen 1-2 minutter. Kom løg og hvidløg i og svits dem et par minutter. Tilsæt æble og banan og det brunede kød. Rør det godt sammen. Kom kokosmælk og vand/bouillon ved sammen med laurbærbladene og bring det i kog. Dæmp varmen og lad retten simre under låg ca. 1 time til kødet er mørt. Kog evt. lidt uden låg til sidst så saucen bliver "tæt". Smag den endeligt til. Rist lidt kokos på en tør pande og server det til sammen med rosiner og evt. bønnespirer. Giv også løse ris til. (Retten kan fryses, men skal så smages til igen).
Opskrift: Susanne Palmqvist