Kalkunpate
Patéen du ser på billedet er lavet af en let "grøn" fars med kalkunkød og revet courgette, og der er lagt tynde strimler kyllingefilet imellem. Den kan spises varm eller kold. Farsen kan også bruges til lækre frikadeller, så du får to middage ud af det.KALKUNPATÉ (Farsportionen er også til kalkunfrikadeller)
2 mellemstore courgetter ca. 400 g
2 mellemstore løg
20 g smør
2 tsk. tørret timian
1 kg hakket kalkunkød
2 æg
salt og peber
2 fed presset hvidløg
2 spsk. rasp
1 spsk. hvedemel
ca. 1 1/2 dl fløde 13%
ca. 50 g hele nøddekerner
280 g kyllinge-inderfilet eller kyllingebryst
Til pateen: 1 sandkage form 1 1/2 l eller 2 små patéforme
Tilbehør: salat med oliven og eller store kapers, flutes
Riv courgetterne groft og hak løgene fint. Svits det hele på panden 5 minutter til det meste af væden er fordampet. Rør timian i og lad det blive koldt. Rør kalkunkødet med rasp, mel, æg, og hvidløg og rør courgetteblandingen i. Rør fløde i til farsen er sammenhængende men stadig fast. Tag halvdelen fra til frikadeller og vend nødderne i. Smør formen godt. Kom halvdelen af farsen i. Dup kyllingestykkerne tørre og skær evt. små sener af. Bryst skæres i brede strimler, inderfilet har størrelsen. Tryk stykkerne ned i farsen og kom resten ovenpå. Glat overfladen og slå formen i bordet så farsen samles godt. Bag patéen på nederste ovnrille ved 190 grader ca. 1 1/4 time. Prøv med en nål. Saften skal være helt lys og ikke rosa. Du kan også trykke på farsen, den skal føles fast. Lad den blive kold eller spis den lun. Steg resten af farsen til frikadeller i lidt olie