VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Vinter-ossobuco med løse ris

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Vinter-ossobuco med løse ris

Ossobuco lavet på okseskank med vinterurter og rødvin er mad med både saft og kraft. Du kan roligt lave til to dage på en gang, for kødet skal have lang tid og saucen bliver kun bedre dagen efter.

VINTER OSSOBUCO MED LØSE RIS (portionen er til to dage.)

ca. 2 kg okseskank i skiver til ossobuco
2 spsk. hvedemel
salt og peber
25 g smør
1 spsk. olie
2 løg
Sådan hakker du et løg .
2 fed hvidløg
2-3 gulerødder
1-2 pastinakker eller persillerødder
1 spsk. mild paprika
2 laurbærblade
1 ds. hakkede fl. tomater
2 dl. rødvin
2 dl vand
Tilbehør: løse ris, persilledrys.

Tør kødskiverne godt og klip eller skær 3-4 ?hakker? i kanten på hver. Vend dem i mel blandet med salt og peber efterhånden som de skal brunes. Varm olie og smør op i en stor gryde og brun skiverne godt 1-2 ad gangen. Tag dem op. Rens alle urterne, hak løg og hvidløg og skær resten i lidt store terninger. Svits dem et par minutter. Kom krydderier, rødvin, vand og tomater ved. Bring i kog og kom kødet i. Sørg for grøntsagerne kommer op omkring kødet. Lad retten simre under låg ved svag varme til kødet er meget mørt, ca. 2- 2 /½ time. Vend i det af og til. Smag endeligt til med salt og peber. Server med løse ris og evt. lidt hakket persille for sig.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her