Fyldig fiskesuppe
FYLDIG FISKESUPPE (2 personer)2 kartofler
2 mellemstore gulerødder
1 lille løg
Sådan hakker du et løg .
15 g smør
1 tsk. mild karry
6 dl fiskebouillon eller hønsebouillon
300 g fast hvid fisk u/ ben
1 håndfuld friske spinatblade (kan udelades)
1 dl fløde 13%
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i ret tynde skiver. Pil og hak løget fint. Svits alle grøntsagerne i smør tilsat karry et par minutter. Brug en gryde der kan rumme suppen. Hæld bouillon ved og kog under låg ved svag varme 12-15 minutter til grøntsagerne er møre. Kom fløden ved og bring i kog. Skær fisken i pæne store stykker og læg dem i. Dæmp varmen så suppen ikke koger (så går fisken i stykker). Lad den stå 5-6 minutter ved meget svag varme. Smag suppen til med salt og hvid peber. Skyl spinaten og skær bladene i fingebrede strimler. Kom dem i suppen og lad dem lige falde sammen. De skal stadig være sprøde. Server suppen rygende varm med brød til.
Opskrift: Susanne Palmqvist