Æg på risbund
Hvis du trænger til lidt let mad, kan du prøve rissalaten med æg, karrydressing og små benfri sild, (den smager godt både med og uden brød).ÆG PÅ RISBUND (4 personer som en let ret)
2 dl rå langkornede ris (evt. en færdig blanding med vildris)
3 1/2 dl bouillon (hønse eller grøntsagsbouillon)
4-6 æg hårdkogte
1 dl cremefraiche 18%
1 1/2 dl A 38 eller ylette
2 tsk. stærk eller sød karry (efter smag)
½ tsk. gurkemeje (kan undværes, men den farver flot gul)
1 tsk. sukker
salt og kværnet peber
1 lille ds. benfri sild
1 bdt. kørvel eller 1 lille bakke karse
1 rød peberfrugt
Sådan renser du en peberfrugt .
Tilbehør: rugbrød eller sprød grøn salat
Kog risene 20 minutter i bouillonen og lad dem køle helt af (rester af ris kan bruges). Kog æggene, pil dem og skær dem igennem. Pisk cremefraiche og A 38 sammen og smag til med krydderier. Skær halvdelen af peberfrugten i små terninger og resten i tynde strimler. Bland ris og peberfrugt-terninger og læg det i bunden af et fad, Hæld dressingen over. Pynt med æg og peberfrugtstrimler. Dup silden fri for lidt af væden og læg dem på midten. Pynt i kanten med grønt. Server salaten med brød og evt.. grøn salat.
Opskrift: Susanne Palmqvist