VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Klejner

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Klejner

Det er hyggeligt køkkenarbejde at vride og koge klejner sammen.
Sådan vrider og koger du klejner


KLEJNER

125 g blødt margarine
175 g sukker
3 æg
Sådan ser du om et æg er friskt
2 spsk fløde
500 g mel
lidt reven citronskal
Sådan strimler du citronskal
1 tsk romessens

Alle ingredienser, undtagen mel, piskes godt sammen. Derefter tilsættes mel og dejen æltes sammen så den er glat og ensartet. Lægges koldt mindst ½ time. Dejen deles i 2 portioner og rulles ud på bordet til en tykkelse på ca 2 mm. Med en kniv eller klejnespore skæres dejen op i baner på 4 cm i bredden. Derefter skæres der på den modsatte led i baner på ca.6 cm, men således, at det bliver rudeformede firkanter. Med en skarp kniv skæres en slids på 2-3 cm i hvert dejstykke fra spids mod spids. Nu kan klejnerne vrides, det vil sige en dejspids stikkes igennem slidsen og trækkes forsigtigt igennem. Klejnerne koges i svinefedt eller friturefedt til de er lysebrune. Tages op og lægges på fedtsugende papir.

OBS: Det er ikke et job for børn alene, at koge klejner. Olien er meget varm, og skulle der gå ild i den, skal du hurtigt slukke emhætten og kvæle ilden med et låg.

Inspiration på email? Skriv dig op her