Vaniljekranse
VANILJEKRANSEDej:
250 g mel
200 g smør
1/2 sammenpisket æg
Sådan laver du et letpisket æg .
150 g sukker
Korn af 1 stang vanilje
Sådan bruger du en vaniljestang .
50 g smuttede fint malede mandler
Sådan smutter du mandler .
Det kolde smør smuldres fint med mel og sukker og vanilje. De finthakkede mandler tilsættes og dejen samles med det sammenpiskede æg. Dejen hviler koldt mindst 1 time. Dejen køres ud i lange strimler gennem en kødmaskine med en stjerneformet forsats, eller dejen rulles ud i lange pølser med en diameter på 1 cm. Man kan give dejen den stjerneformede profil ved at trække en gaffel hen over dejen. Nu skæres dejen ud i stykker på ca. 10 cm, som samles i en ring eller krans, og lægges på bagepladen. Bagetid 8-10 min. ved 200 grader. eller til kagerne er let lysebrune.