Mørbrad royal i skinkesvøb
De danske slagterier lancerede i foråret 2000 nogle helt nye, magre udskæringer af svinekødet. En af dem har fået tilnavnet ?royal?, fordi de er helt afpudsede og lige til at gå til. Prøv - som her - at lave nogle flotte medaljoner. De kan steges rosa eller helt igennem.MØRBRAD ROYAL I SKINKESVØB (2 personer)
1 stykke mørbrad royal
1 bdt. persille
½ fed hvidløg (kan undværes)
3 tynde skiver parmaskinke
1-2 små løg
2-3 gulerødder
1-2 courgetter
2 tsk. olie
lidt rosmarin
salt og peber
evt. 1-2 skiver parmaskinke i tynde strimler
Tilbehør: brød eller ovnstegte kartoffelbåde med rosmarin
Hak persillen fint, og bland den med meget finthakket hvidløg. Tril kødet heri. Læg skinkeskiverne fladt ud på et bræt, så de ligger lidt ind over hinanden. Læg kødet ovenpå, og pak skinken tæt rundt om kødet. Brun rullen godt på alle sider på en varm, tør pande (teflon er bedst) Læg kødet i et lille, ovnfast fad, og drys med lidt salt. Stil det i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter. Mærk ? det skal føles fast, men give efter for et tryk med fingeren. (kødet kan også steges færdigt på panden ved ikke for kraftig varme). Lad det hvile tildækket i 15 minutter. Rens alle grøntsager, og skær dem i mindre stykker: løget i tynde både, gulerødder i skiver og courgetterne i terninger. Svits dem lidt i olie. først løg og gulerødderne et par minutter og derefter courgetterne. Krydr med salt, peber og hakket rosmarin. Skær kødet i tykke skiver a la medaljon og anret oven på grøntsagerne-
Opskrift: Susanne Palmqvist