Filet royal med tunsauce
En god måde at anvende rester af stegt eller kogt kød på er at servere dem med denne lækre tunsauce. Skær kødet tyndt, og dæk med saucen. Pynt med kapers, og giv brød, salat eller små lune kartofler til. Det er en udpræget frokostret, der også er velegnet til en buffet eller som en lille forret.FILET ROYAL MED TUNSAUCE (2-3 personer)
ca. 200 g kolde skiver stegt filet royal
sprøde grønne salater
tunsauce:
½ - 1 ds. tun i vand (185 g)
saft af ½ citron
2 tsk. olivenolie
lidt koldt vand
1 bdt. persille
evt. ½ fed hvidløg
salt og peber
kapers
Tilbehør: brød, salat eller små kartofler
Start med saucen. Hæld væden fra tunfisken og kom den i blenderen sammen med skyllet persille, hvidløg og citronsaft. Kør det til en cremet masse. Kom olie og så meget vand i, at konsistensen bliver saucet uden at blive for tynd. Smag til med salt, peber og evt. mere citron. Skær kødet i ret tynde skiver, og bred dem ud på et fad. Dæk med tunsaucen og drys kapers over. Stil det evt. koldt tildækket til det skal spises. Server med brød, salat og små kartofler.
Opskrift: Susanne Palmqvist