Kyllingebryst med asiatisk salat og sojasouce
Næsten alt fjerkræ egner sig godt i det slanke køkken. Fedtet sidder for det meste lige under skindet, så en grillkylling med det hele er ikke det bedste. De magre stykker uden skind og ben er jo lige til at gå til, og så er de jo nærmest portionsanrettet fra begyndelsen.KYLLINGEBRYST MED ASIATISK SALAT OG SOJASAUCE (2-3 personer)
2 kyllingebryster uden skind og ben
1-2 tsk. olie
1 spsk. honning
salt og peber
sauce:
saft af 2 appelsiner
½ spsk. honning
1 spsk soja ? eller teryiakisauce
lidt presset hvidløg
lidt finthakket ingefær (ca. 2 cm.)
Sådan renser, skærer og hakker du ingefær .
1-2 tsk. olie (gerne sesamolie)
Salat:
1 bdt. fintsnittet forårsløg
1 bdt. rucolasalat
2 håndfulde lucernespirer
75 g rejer
Sådan piller du rejer .
evt. frisk koriander
Tilbehør: Brød eller lidt løse ris
Dup kødet tørt. Varm olien på panden, og brun hurtigt kødet på begge sider. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen, og dryp honning over. Steg kødet ved svag varme i 4 minutter på hver side. Tag dem af og hold dem varme under alufolie. Kog panden af med appelsinsaft, og hæld det over i en skål. Pisk nu soja, hvidløg, ingefær og lidt olie til en tyk sauce. Smag den til. Bland ingredienserne til salaten og arranger den i toppe. Drys rejerne ovenpå, og pynt evt. med koriander. Skær kyllingebrystet i tynde, skrå skiver, læg dem rundt om salaten, og dryp saucen over. Server med brød eller lidt ris.
pr. portion: 450 kal. (1900 kj) 7,6 g fedt, fedtkalorieprocent: 15,3
Opskrift: Susanne Palmqvist