Poussiner i grøn frikasse
Små poussiner er der ikke meget fedt på, og kogt med en lækker frikasse er de rigtig forårsmad.POUSSINER I GRØN FRIKASSE (4 personer)
2 friske poussiner
1 lille pillet løg
1 kvist timian, 1 kvist persille
lidt hønsebouillon
salt og 10 hele peberkorn
1 bdt. grønne asparges
250 g fine ærter
Sauce:
3 dl siet kogelage
1 dl Cheasy Fraiche 9%
3 tsk majsstivelse
saft af ½ citron
1 bdt. dild eller persille
Tilbehør: små kartofler
Rens og tør poussinerne. Kom dem i en gryde med koldt vand, der lige dækker. Bring det i kog, og fjern skummet. Tilsæt løg, krydderurter, bouillon og krydderier. Lad det koge under låg ved svag varme ca. 45 minutter, til poussinerne er helt møre. Tag dem op. Kog suppen godt ind, og si den. Skær asparges i 5 cm lange stykker. Kog dem i 2-3 minutter i suppen, og tag dem op igen. Bring suppen i kog. Pisk Cheasy Fraiche og majsstivelse sammen og pisk det i. Lad saucen koge godt igennem, og smag den til med citronsaft, salt og peber. Kom ærter og asparges i, og lad dem varme igennem. Vend til sidst hakket dild, kørvel eller persille i. Del poussinnerne i kvarte, eller skær brystkød, lår og overlår fri af benene, og pil skindet af. Varm kødet i lidt suppe, og hæld frikassesaucen over ved serveringen.
pr. portion: 400 kal. (1690 kj) 6,8 g fedt, fedtkalorieprocent 15
Opskrift: Susanne Palmqvist