VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Marimeret filet royal med soltørret tomatsalsa

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Marimeret filet royal med soltørret tomatsalsa

MARINERET FILET ROYAL MED SOLTØRRET TOMATSAUCE (4 personer)

1 stykke filet royal ca. 600 g
2 dl æblejuice, saft af 1/2 citron
2 tsk. farin
2 tsk. groft knust peber, salt
1 lille stykke frisk rosmarin
2 tsk. olivenolie til bruning
sauce:
1 lille løg, finthakket
Sådan hakker du et løg .
1 fed hvidløg, finthakket
2 tsk. olivenolie
20 g soltørrede tomater
1 dl tør hvidvin
1 dl æblejuice
1 dl bouillon
lidt balsamico, lidt sukker
Tilbehør: halve, bagte kartofler, dampede forårsløg

Dup kødet tørt. Rør æblejuice, citronsaft, farin og krydderier sammen, og hæld det over kødet, og stil det koldt et par timer, gerne natten over. Vend kødet af og til. Tag det op af marinaden, og dup det let. Brun det godt på alle sider i lidt olie på panden. Læg kødet i et lille ovnfast fad og sæt det i en forvarmet ovn 160 grader. Steg 30-40 minutter. Kødet skal give efter for et let tryk med fingeren. Det må ikke føles helt fast. Tag det ud, og pak det ind i alufolie. Lad det hvile i 20 minutter, inden det skæres i tynde skiver. Gem skyen til saucen. Saucen kan laves i god tid. Svits de to slags løg i olie, uden at de tager farve. Hak tomaterne groft, og kom dem i. Svits dem i 5 minutter under omrøring. Kom vin, juice og bouillon ved. Lad det koge ved svag varme 15-20 minutter, til tomaterne er helt bløde. Blend saucen, så den ligner en grov tomatpure. Bring den i kog igen, og spæd med juice eller siet marinade, til konsistensen er tilpas. Smag saucen til med balsamico og lidt sukker. Den skal have en lidt kraftig smag. Hæld den i en tynd stribe over kødet og giv resten til sammen med bagte kartofler og grøntsager. Rester af kødet kan bruges til en frokostret, f.eks. filet royal med tunsauce.

pr. portion: 406 kal. (1708 kj) 4,8 g fedt, fedtkalorieprocent 10,8

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her