Salat med grillet peberfrugt og feta
Når peberfrugterne grilles, får de en lækker blød konsistens og en mild, sødlig smag. Man kan grille mange på en gang og opbevare dem i køleskabet en lille uges tid. De smager godt som tilbehør til f.eks. stegt kød. Her er de brugt i en fyldig salat med en mager fetaost og en speciel, blendet, mager dressing.SALAT MED GRILLET PEBERFRUGT OG FETA (3 personer)
2 slags salat, skyllet og revet i mindre stykker
3 peberfrugter i forskellige farver
100 g Cheasy-feta i terninger
Dressing:
1 fed hvidløg
1 bdt. persille
1 spsk. vand
1 spsk. balsamico (vineddike)
½ spsk. olivenolie
salt og peber
Flæk peberfrugterne og fjern kerner og hvide ribber. Tryk dem så flade som muligt, det gør ikke noget de revner i kanten. Læg dem på et stykke letsmurt alufolie på en bageplade, og stil dem under ovnens grill. Lad dem stå, til de har fået sorte pletter over det hele. Tag pladen ud, og læg et viskestykke tæt henover. Lad dem stå, til de er kolde, og træk så skindet af med en lille kniv. Skær peberfrugterne i brede strimler. Bland salaten i en skål, og læg peberfrugter og feta over. Skyl og nip persillen. Dup den helt tør. Kom den i en blender eller foodprocessor sammen med hvidløg. Kør til det er helt findelt. Kom vand og balsamico i og kør igen. Hæld olie i til sidst, og blend dressingen let cremet. Smag den til, og dryp den over salaten. Server med et godt stykke brød til.
Opskrift: Susanne Palmqvist