Kalvekød med peberfrugter
I denne magre gryderet er det peberfrugterne, der giver smagen. De skal helst stege med hele tiden, selvom de bliver bløde. Det giver den bedste smag. Brug kalvekød som her eller magert svinekød. Lam er også OK, men knap så magert.KALVEKØD MED PEBERFRUGTER (3-4 portioner)
600 g skært kalvekød i store terninger eller brede strimler
1 spsk. olivenolie
1 løg, hakket
Sådan hakker du et løg .
2 røde peberfrugter (ikke for store)
2 gule peberfrugter (ikke for store)
1-2 fed presset hvidløg
1½ dl. kalvebouillon
1 lille bdt. persille, evt. bredbladet
1-2 kviste frisk merian
salt og kværnet peber
Tilbehør: Løse ris, pasta eller kartofler
Dup kødet helt tørt. Brun det godt i olie, evt. lidt ad gangen. Tag det op. Kom løget i og svits det 1- 2 minutter. Tilsæt peberfrugtringe og vend i dem, til de bliver bløde. Kom kødet tilbage i gryden, pres hvidløg over, og krydr med salt og peber. Skyl og nip persillen, gem den til pynt. Kom stilkene i sammen med merian og bouillon, og lad retten simre under låg, til kødet er mørt ? 30-45 minutter, afhængig af kødet. Tag persillestilkene op, og jævn skyen let med majsstivelse rørt ud i vand. Kog igennem og smag til. Server retten drysset med hakket persille. Server ris eller andet tilbehør til.
Opskrift: Susanne Palmqvist