VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Blomkålssalat med hele sennepskorn

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Blomkålssalat med hele sennepskorn

Den spændende salat laves med små, næsten rå blomkålsbuketter vendt i en krydret yoghurtdressing. Det er hele ristede sennepskorn, der giver smag til dressingen sammen med frisk mynte og spidskommen i en spændende kombination, der absolut er værd at prøve. Salaten passer perfekt til magert kød, f.eks. skinke eller en culottesteg. De hele sennepskorn fås bl.a. i Matas, på apoteket og i velassorterede krydderiafdelinger

BLOMKÅLSSALAT MED RISTEDE SENNEPSKORN (4 portioner)

1 lille blomkålshoved
3 spsk. hele sennepskorn
3 dl. yoghurt naturel
2 spsk. hakkede mynteblade
2 tsk. sukker
1 tsk. spidskommen
salatblade, frillice eller romaine

Del blomkålen i meget små buketter. Kom dem i kogende vand 4-5 minutter og derefter i iskoldt vand. Lad dem dryppe helt af, eller dup dem tørre så der ikke kommer vand i dressingen. Rist sennepskornene på en tør pande, til de begynder at hoppe på panden. Lad dem blive kolde (ristningen fremhæver smagen). Rør yoghurt med mynte, sukker, spidskommen og 2/3 af sennepskornene. Vend blomkålen i, og smag salaten til. Anret på en bund af sprøde salatblade og drys resten af sennepskornene over.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her