Blomkålssalat med hele sennepskorn
Den spændende salat laves med små, næsten rå blomkålsbuketter vendt i en krydret yoghurtdressing. Det er hele ristede sennepskorn, der giver smag til dressingen sammen med frisk mynte og spidskommen i en spændende kombination, der absolut er værd at prøve. Salaten passer perfekt til magert kød, f.eks. skinke eller en culottesteg. De hele sennepskorn fås bl.a. i Matas, på apoteket og i velassorterede krydderiafdelingerBLOMKÅLSSALAT MED RISTEDE SENNEPSKORN (4 portioner)
1 lille blomkålshoved
3 spsk. hele sennepskorn
3 dl. yoghurt naturel
2 spsk. hakkede mynteblade
2 tsk. sukker
1 tsk. spidskommen
salatblade, frillice eller romaine
Del blomkålen i meget små buketter. Kom dem i kogende vand 4-5 minutter og derefter i iskoldt vand. Lad dem dryppe helt af, eller dup dem tørre så der ikke kommer vand i dressingen. Rist sennepskornene på en tør pande, til de begynder at hoppe på panden. Lad dem blive kolde (ristningen fremhæver smagen). Rør yoghurt med mynte, sukker, spidskommen og 2/3 af sennepskornene. Vend blomkålen i, og smag salaten til. Anret på en bund af sprøde salatblade og drys resten af sennepskornene over.
Opskrift: Susanne Palmqvist