Kylling i savoykål
Savoykålens flotte, grønne blade er meget velegnede til at pakke kød og fisk ind i. de holder på saft og kraft i kødet. Her er der kyllingebryst med løg og spegeskinke i pakken, der serveres med resten af kålen dampet og en god, syrlig tomatkompot til. Der er meget mad i et kyllingebryst, så portionen kan godt række til tre personer, hvis pakkerne skæres i pæne, skrå skiver.KYLLING I SAVOYKÅL (2-3 personer)
1 lille savoykål
2 stk. kyllingebryst u/skind og ben
Sådan deler du en rå kylling .
1-2 skiver lufttørret skinke
1 tsk. olie, 1 løg i skiver
salt og kværnet peber
½-1 dl hønsebouillon
Tomatkompot:
250 g cherrytomater (eller 1 ds. hakkede tomater)
1 lille løg, hakket
Sådan haller du et løg .
1 fed hvidløg, hakket
1 tsk. olie
lidt frisk timian eller oregano
Pil de yderste store, flotte blade af kålen. Vælg de to flotteste, og fjern den grove midterribbe. Dyp dem 1-2 minutter i kogende vand, så de bliver bøjelige. Dup dem tørre. Brun kyllingestykkerne hurtigt på hver side i olien. Tag dem op, og krydr med salt og peber. Svits løgene ved lidt svagere varme til de bliver helt bløde. Læg et stykke kylling på hvert kålblad. Dæk med løg og læg en skive skinke omkring. Pak bladet tæt omkring, og luk pakkerne med tandstikkere. Kom dem i en dyb pande med låg sammen med bouillon, og damp dem under låg i 15-20 minutter. tag dem op, og hold dem varme. Skær resten af kålen i både eller strimler, og damp dem i kyllingebouillonen. Server dem til kødet sammen med tomatkompot. Lav den mens kødet dampes: varm olien op, og kom løg, hvidløg og tomater i. Krydr med lidt salt, peber og timian, og lad det simre ca. 10 minutter til tomaterne er bløde, men ikke kogt helt ud.
Opskrift: Susanne Palmqvist