Frisk tomatsuppe med basilikum
Tomatsuppe lavet af friske tomater smager supergodt af sol og sommer. Og det vil vi jo gerne bevare mindet om længst muligt. Tilmed er den enkel at lave. Det er ikke nødvendigt at bruge de flotteste tomater ? det er vigtigere at de er modne. Store tomater med revner kan sagtens bruges. Det smager godt med en skefuld ricottaost eller Cheasyfraiche 9% oven i suppenFRISK TOMATSUPPE MED BASILIKUM (3 portioner)
5-600 g tomater
Sådan skolder og flår du tomater .
1-2 fed hvidløg
2 spsk. balsamico (vineddike)
½ bakke frisk basilikum
salt og evt. kværnet peber
Tilbehør: ristede brød eller flutes, ricotta eller Cheasyfraiche
Bring en stor gryde vand i kog. Skær et lille kryds i toppen af tomaterne, og kom dem i gryden. Når skindet løsner sig krydset, tages de op. Træk skindet helt af. Skær tomaterne i mindre stykker. Kom dem i en blender eller foodprocessor sammen med hvidløget, og kør det hele ensartet. Si det over i en skål. Rør balsamico i og lad suppen blive helt kold i køleskabet. Smag den til med salt og peber og evt. mere balsamico. Server suppen med en skefuld ost eller mager creme Fraiche ? et drys hakket basilikum og brød.
Opskrift: Susanne Palmqvist