Kartoffelpaneret schnitzel med feldsalat
Skinkeschnitzlen har fået en paneringsskorpe af revne kartofler. Det er bedst at bruge en bagekartoffel. Tilbehøret er en fyldig salat af feldsalat og gulerod, men du kan give andre former for salat eller kogte grøntsager til. Bare du bruger en mager dressing som her.KARTOFFELPANERET SNITZEL MED FELDSALAT (2 personer)
2 tynde skinkeschnitzler af 85-100 g
1 bagekartoffel
1 lille æggehvide eller 1/2 stor
1-2 spsk. hakket persille eller anden frisk krydderurt
1 nip revet muskatnød eller sdt. koriander
salt og peber
10 g smør og 1 tsk. olie
1 bakke feldsalat
2 gulerødder
1 dl ylette
1 tsk. honning
1 tsk. vineddike
evt. et stænk Tabasco eller 1 nip paprika
Tilbehør: 1-2 skiver groft brød
Skræl og riv kartoflen groft. Giv strimlerne et hurtigt opkog i vand, kom dem på en sigte og spul koldt vand over. Lad dem dryppe godt af og dup dem tørre i et klæde (pres mest muligt væde ud af dem). Pisk en æggehvide let sammen med en gaffel og vend kartoffelstrimler, persille og muskat eller koriander heri. Bank schnitzlerne flade med hånden og dup dem tørre. Kom en lag kartoffelblanding på den ene side. Varm smør og olie op på en teflonpande og brun schnitzlerne med kartoffelsiden nedad ved god varme ca. 5 minutter. Kom et lag på oversiden af kødet og vend det forsigtigt. Steg ligesådan på den anden side og " klap" kartoffelskorpen tæt op omkring kødet.. Hvis kødet skal vendes mere skal det ske forsigtigt. Skyl og nip felsdsalaten og bland med groftrevne gulerødder. Pisk yletten med honning og eddike og smag til. Dryp dressingen over salaten og server det til den varme schnitzel. Giv groft brød til.
Opskrift: Susanne Palmqvist