Ovnstegt fisk med tomatsalsa
Cherrytomater er gode til en frisk salsa. Her blandes de med chili, koriander, forårsløg og lime. Salsaen er godt tilbehør til fisk. Den kan laves i god tid, ja den skal helst have lov at stå et par timer i køleskabet, og fisken skal bare have nogle få minutter i en meget varm ovn. Derfor er retten også velegnet som gæstemad, og de vil aldrig gætte, at det rent faktisk er slankemad.OVNSTEGT FISK MED TOMATSALSA (4 portioner)
500 g cherrytomater
1-2 spsk. frisk koriander
1 lille frisk chili
Sådan renser du en chili .
1 fed presset hvidløg
1 bdt. forårsløg
3 spsk. limesaft (ca. 2 limefrugter)
½ spsk. olivenolie
ca. 600 g fast, hvid fisk, f.eks. hellefisk
lidt salt og kværnet peber
lidt limesaft
Tilbehør: 1 salatagurk i både, løse ris evt. med vildris
Start med salsaen skær tomaterne i kvarte eller i store terninger. Flæk chilien. Fjern kernerne, og hak den meget fint. Snit forårsløgene meget fint. Bland tomater med chili, forårsløg og hakket koriander. Rør limesaft, hvidløg og olie i, og krydr med lidt salt og peber. Stil blandingen koldt 1-2 timer. Tag den ud af køleskabet, i en halv time før den skal spises. Skræl agurken i ?striber?, flæk den og skrab kernerne ud med en ske. Drys med salt, og lad den trække i 15 minutter. Skyl den, og skær den i både på tværs. Skær fisken i otte brede stykker. Læg dem på en plade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og dryp med lidt limesaft. Bag dem i en meget varm ovn ved 225 grader, til fisken lige føles fast. Server med agurkebåde, salsa og løse ris.
Opskrift: Susanne Palmqvist