Frugtmuffins
Disse muffins med masser af frugt i indeholder mange fibre og kun lidt fedtstof. Der er masser af gods i, og de kan bruges som et mellemmåltid, eller når man trænger til lidt sødt. Frys dem ned, så der altid er lidt på lager.FRUGTMUFFINS (12 stk.)
1 metalmuffinform til 12 stk. og 12 papirforme
3 dl grahamsmel (180 g)
3 dl hvedemel (180 g)
1 spsk. stdt. kanel
1 spsk. bagepulver
2. spsk. smør ca. 50 g
1½ dl mørk farin (85 g)
2½ dl æblejuice
1 let sammenpisket æg
Sådan laver du et letpisket æg .
1 æble, ca. 100 g
1-2 pærer ca. 100 g
1 dl hakkede dadler eller abrikoser
Bland de to slags mel, bagepulver og kanel. Smuldr smørret i. Vend farinen i. Rør juicen sammen med ægget. Skræl frugterne, og skær dem i små terninger. Vend dem i dejen sammen med dadler eller abrikoser. Læg en papirform i hvert hul i muffinsformen, og top dejen godt op heri. (den hæver næsten ikke). Bruges papirforme alene, skal de lægges dobbelt, og der bliver så ca. 16 stk. (De kan ikke bære så meget dej uden at flyde ud). Bag dem midt i ovnen ved 190 grader i 25-30 minutter. Lad dem køle af i formen. Muffins skal helst spises indenfor to dage eller fryses.
Opskrift: Susanne Palmqvist