Æbleflæsk med karry og purløg
Klassisk æbleflæsk kan nemt laves i en mager udgave. Det smager skønt som frokostret med en skive groft rugbrød til. Smagen vil variere efter hvilke æblesort der anvendes.ÆBLEFLÆSK MED KARRY OG PURLØG (2-3 frokostportioner)
4 æbler
2 løg
10 g smør
1 tsk. karry
1 tsk sukker
2-3 skiver lufttørret skinke
1 bdt. purløg
kværnet peber
Tilbehør rugbrød
Skær æblerne i både uden kærnehuset. Skær også løgene i tynde både. Skær skinken i brede strimler. Rist dem først på en tør pande, eller kom evt. lidt af smørret ved. Læg dem til side. Kom resten af smørret på panden sammen med karry, og rist løgene heri et par minutter. Tilsæt æblerne og drys sukkeret over. Dæmp varmen og lad det hele stege, til æblerne bliver lidt møre. Vend forsigtigt i det hele tiden. Krydr med peber og evt. lidt salt. Klip purløg henover og pynt med den sprøde skinke
Opskrift: Susanne Palmqvist