Pærer i krydret lage
Pæren i krydret lage er en meget lækker dessert. Den kan koges dagen før og så trække i lagen, men det er ikke nødvendigt. Brug faste pærer i en flot facon. Kogetiden afhænger af sorten, så mærk med en nål, hvornår pæren er tilpas. En kugle mager yoghurtis smager godt til.PÆRER I KRYDRET LAGE (4 portioner)
4 pærer
3½ dl pærercider
1 kanelstang
tynde strimler af en citron
Sådan strimler du en citron .
1-2 spsk. mørk farin eller mørkt råsukker
2 tsk. majsstivelse
Skræl pærerne, fjern blomsten men lad endelig stilken sidde. Skræl citronen så tyndt som muligt, og skær skrællen i tynde strimler. Kom dem i en stor gryde med kanel og pærercider. Bring det i kog, stil pærerne ned i og kog dem under låg i ca. 15 minutter, eller til de føles møre. Tag dem op. Kog lagen ind til ca. det halve. Fjern kanel og citronskaller (gem dem til pynt). Kom sukker i efter smag, og rør, til det er opløst. Jævn Lagen let med majsstivelse rørt ud i lidt vand. Kog til lagen er gennemsigtig, og smag til. Hæld den over pærerne og lad det blive helt koldt. Server pærerne med lagen ved og et drys citronskal.
Opskrift: Susanne Palmqvist