Kylling i wok med appelsin og ingefær
En wok er rigtig god til et lave magre retter i. Asiatisk mad er ofte uden meget fedt og det har inspireret til denne ret med kyllingeinderfilet. Det er små reelle stykker kylling, som fås i mange supermarkeder. Kan du ikke få dem kan bryst uden skind og ben bruges enten fra kalkun eller kylling. Læg mærke til den magre sauce. Samme fremgangsmåde kan bruges til andre kombinationer af kød og grøntsager.KYLLING I WOK MED APPELSIN OG INGEFÆR (2-3 personer)
280 g kyllingeinderfilet
Sådan deler du en rå kylling .
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. olie (ikke olivenolie)
evt. 2 tsk. sdt. spidskommen
sauce:
saft og revet skal af 1 appelsin
2 dl hønsebouillon
2-3 cm. frisk, skrællet, revet ingefær
Sådan renser, skærer og hakker du ingefær .
2 spsk. Teriyakisauce eller soja
1 spsk. honning
1 tsk. majsstivelse
1 bdt. forårsløg
1 rød peberfrugt
Sådan renser du en peberfrugt .
evt.100 g friske bønnespirer
Tilbehør: løse ris af 100 g ris
Gør alle tingene klar: skær kyllingestykkerne i mindre strimler. Bland majsstivelse og spidskommen i et lille fad. Rør appelsinsaft, bouillon, fintrevet ingefær, Teryiakisauce, honning og majsstivelse sammen i en skål. Rens forårsløg og peberfrugt og skær dem i henholdsvis skrå stykker og tynde strimler. Vend kyllingen i majsstilvelse. Varm olien op i wokken (eller en dyb stegepande) og steg kyllingestykkerne heri til de er lysebrune, evt. halvdelen af gangen. Tag dem op. Kom løg og peberfrugt i og svits dem hurtigt. Kom sauceblandingen i og bring i kog under omrøring. Når den er tyk vendes kyllingestykkerne i igen. Lad dem småstege et par minutter til de er gennemstegte. Vend evt. bønnespirerne i. Smag saucen til med salt og kværnet peber. Server retten varm til nykogte ris, f.eks. jasminris.
Opskrift: Susanne Palmqvist