Brombærsyltetøj
BROMBÆRSYLTETØJ (1 stort glas)500 g brombær
1. spsk. citronsaft
revet skal af ½ citron
325 g sukker
½ dl koncentreret solbærsaft
(f.eks. Ribena)
1. tsk. Rød Melatin
Skyl evt. brombærrene, og ryst eller dup dem tørre. Kom dem i en gryde med citronsaft og skal samt solbærsaft og bring det langsomt i kog. Rør sukkeret i og kog 1-2 minutter. Fjern evt. skum med en ske. Rør Melatin sammen med 1 spsk. sukker og rør det i. Lad syltetøjet lige koge op og tag gryden fra varmen. Skold glasset og skyl det evt. med lidt Atamon. Hæld syltetøjet i og bind til med syltepapir, eller luk glasset. Tips: Det smager også godt at røre lidt mørk rom eller solbærrom i syltetøjet, det er skønt til pandekager. Det skal røres i til sidst.
Opskrift: Susanne Palmqvist