Hyldebærsaft
HYLDEBÆRSAFT1-1½ kg hyldebær
¾ l vand
3 syrlige æbler
pr. l. siet saft:
ca. 250 g sukker
evt. 1 tsk. flydende Atamon
Skyl bærrene og klip de grove, grønne ribber af (bærrene skal ikke pilles helt fra stilkene). Kom dem i en stor gryde sammen med æbler skåret i kvarte. Hæld vandet ved, og bring det langsomt i kog. Kog ca. 20 minutter, til bærrene brister. Hæld det hele i en saftpose eller et fint klæde over en sigte, og lad det dryppe af. Mas ikke bærrene. Når saften er dryppet fra, måles den. Kog den hurtigt op igen med sukker og smag om den er tilpas sød. Ønskes en mere syrlig saft kan man tilsættes 1 tsk. citronsyre pr. l saft. Kom saften på skoldede flasker, og bind dem til med det samme. Hyldebærsaften kan bruges til hyldebærsuppe, som kold drikkesaft eller til en skoldhed hyldebærtoddy med rom.
Opskrift: Susanne Palmqvist