Culotte med ovnstegte rodurter
Det er nemt at stege et stykke magert oksekød, så har du både til middagsmad og til pålæg. Her er det en culottesteg men du kan også stege en cuvette eller en roastbeef. Skær fedtet af inden du spiser kødet, det har givet smag under stegningen. Der bruges mange fed hvidløg i de stegte urter og de får en meget mild smag. Hvis du ikke bryder dig om hvidløg kan du bruge et par ekstra løg i stedet.CULOTTE MED OVNSTEGTE RODURTER
(grøntsagerne er til 2 personer, kødet rækker fint til 4 eller til pålæg)
1 culottesteg ca. 1 kg
salt og peber
1 fed hvidløg
2 store kartofler
2-3 gulerødder
1 pastinak eller 1 stykke rodselleri
2-3 rødløg
4-6 fed hvidløg
15 g smør
1 1/2 dl bouillon
lidt citronsaft
hakket persille
Start med rodurterne. Skræl og pil dem og skær dem i henholdsvis store terninger, tykke skiver og løgene i både. Hvidløgene kan deles en gang. Svits dem alle i smørret til de lige bliver blanke. Kom dem i et ovnfast fad i et ikke for tykt lag og krydr med salt og peber. Dryp med citronsaft og hæld bouillon ved. Sæt fadet ind sammen med stegen. De skal have i alt ca. 50 minutter. De må gerne være godt møre. Vend i dem af og til. Rids fedtlaget på stegen og gnid med salt, peber og presset hvidløg. Læg den i et lille fad og brun den ved 225 grader ca. 20 minutter. Dæmp varmen og steg den endnu 20-25 minutter efter hvor rosa den ønskes. Brug evt. et stegetermometer: det skal vise 62 grader hvis kødet skal være rosa men ikke rødt. Lad kødet hvile 20 minutter inden det skæres i tynde skiver fra hjørnet. Server ovenpå de stegte urter drysset med persille. Gem resten af stegen til pålæg.
Opskrift: Susanne Palmqvist