Marineret makrel med ristet rugbrød
På frokostbordet kan jeg anbefale friskrøget makrel med cremet sennepsdressing, radisser, agurkestave og ristet rugbrød - det er dejlig forårsmadMARINERET MAKREL MED RISTET RUGBRØD (4 Personer)
2 små friske, røgede makreller
lidt sprøde salatblade
2 rødløg
1 salatagurk
1-2 bdt. radisser
2 tsk. mild sennep
3/4 spsk. esdragoneddike eller anden vineddike
1 spsk. koldt vand
ca. 2 spsk. olivenolie
salt og peber
evt. karse eller dild
Tilbehør: ristet rugbrød
Rens makrellerne og fjern alle benene omhyggeligt.
Sådan renser du røget sild .
Del dem i fileter. Pil løgene og skær dem i tynde ringe. Skær agurken i tynde bjælker og rens radiserne. Pisk sennep, eddike og vand sammen. Pisk olien i lidt ad gangen til dressingen har en god konsistens. Smag til med salt og peber. Anret makrellen på sprøde salatblade med bunker af løg, agurk og radisser omkring. Hæld dressingen over og pynt evt. med karse eller dild. Rist rugbrødet i ovnen eller på en tør pande og server det til, gerne lunt.
Opskrift: Susanne Palmqvist