Avocadosuppe med nachoschips
Modne avocadoer kan blive til en meget lækker sommersuppe. Suppen spises kold med en skefuld creme fraiche og krydrede mexicanske nachochips og den har en meget frisk smag.AVOCADOSUPPE MED NACHOSCHIPS (4 Personer)
3 spsk. olie
1 løg
1 gulerod
2 fed hvidløg (kan undværes)
2 stilke bladselleri
8 dl grøntsags eller hønsebouillon
2 dl yoghurt naturel
4 modne avocadoer
2 spsk. citronsaft
lidt peber
evt. salt
1 lille bg. creme fraiche
Tilbehør. nachochips eller evt. flutes
Rens grøntsagerne (løg,
Sådan hakker du et løg .
hvidløg, gulerod
Sådan skærer du gulerødder i stave, tern og strimler .
og bladselleri) og hak dem med en kniv. Svits dem i olien i en stor gryde til de bliver blanke. Hæld bouillon ved og lad det småkoge 1/2 time. Kom grøntsagerne med halvdelen af suppen i en foodprocessor el. blender, og kør det til en cremet masse. Hæld det tilbage i gryden og stil det til afkøling. Pil avocadoerne og tag stenen ud.
Sådan renser du en avocado .
Kom dem i blenderen sammen med resten af bouillonen og kør også dette helt cremet. Rør yoghurten i og stil det til afkøling. Bland de to dele når det er helt koldt og smag det til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Server med creme fraiche og nachochips.
Opskrift: Susanne Palmqvist