Courgettepostej med tomat og oliven
Når haver og butikker vrimler med courgetter er de også billige. Her får du opskriften på en dejlig farsret med både courgetter, små tomater og oliven. Du kan spise den varm eller kold som en paté.COURGETTEPOSTEJ MED TOMAT OG OLIVEN (4 Personer)
750 g hakket magert skinkekød
2 æg
1 dl mælk eller fløde
1 1/2 spsk. hvedemel
salt og peber
300 g groftrevet courgette
1 fintrevet løg
20 g smør
2 tsk. Provence krydderi
1 tsk. mild karry
ca. 8 cherrytomater
sorte oliven
Tilbehør: en god blandet salat f.eks. med kartofler
Rør kødet til en fast fars med æg, mel, mælk og krydderier. Riv courgetterne og løget. Svits begge dele på panden et par minutter sammen med provencekrydderi og karry. Lad blandingen blive kold og rør den i farsen. Læg et stort stykke bagepapir i en 1 1/2 l bageform og kom farsen heri. Rids et kryds i hver tomat og stik dem i farsen skiftevis med sorte oliven. Pensl med lidt olie. Bag farsen midt i ovnen ved 180 grader ca. 1 time. Hæld skyen fra og løft farsen op. Skær den i skiver og server den varm eller lad den blive kold i formen og server den som en paté.
Opskrift: Susanne Palmqvist