VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Gratineret løgsuppe med ost

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Gratineret løgsuppe med ost

Denne ret er en gratineret løgsuppe med ostebrød. Den kan laves med alm. hvide løg eller med en blanding af røde og hvide løg. Skønt på en lidt kold dag.

GRATINERET LØGSUPPE MED OST (4 Personer)

ca. 600 g løg (gerne røde og hvide blandet)
1-2 fed hvidløg (kan udelades)
30 g smør
2 spsk. hvedemel
1 ¼ l hønse- eller grøntsagsbouillon
4 skiver franskbrød eller sandwichbrød
20 g smør
100 g mild revet ost

Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Svits dem klare i smørret i 10 minutter. Tilsæt evt. presset hvidløg og drys melet over. Rør bouillonen i og bring suppen i kog. Lad den koge under låg ½ time. Rist brødet gyldent i smørret og læg skiverne på en rist. Skær dem evt. til så de passer til de skåle suppen skal serveres i. Drys osten over. Kom suppen i ovnfaste portionsskåle og læg en skive brød i hver. Sæt straks suppen i ovnen ved 250 grader til osten er smeltet og let-gylden. Server straks. Brødene kan også gratineres i ovnen og lægges på suppen lige inden den skal spises.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her