Marbrød med pesto
Mørbrad i flødesauce er en gammel klassiker, som du her får i en ny udgave. Kødet er fyldt med pesto, som bl.a. er lavet af basilikum, og det giver også en skøn smag til saucen. Tilbehøret er en luftig kartoffelmos med ristet bacon og frisk basilikum.MØRBRAD MED PESTO (4 Personer)
2 små eller 1 stor (frilands) mørbrad
2-3 tsk. pesto (købes i små glas)
4-5 tynde skiver bacon
2 dl. hønsebouillon
1/2 dl fløde 13%
1-2 tsk. majsstivelse
ca. 1 kg kartofler
100 g bacon i terninger
1-2 spsk. friskhakket basilikum
1 dl mælk og lidt af kogevandet
20 g smør
Tilbehør: evt. en blandet salat.
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Kog dem møre i vand (uden salt) ca. 1/2 time. Rist baconterningerne og hak basilikummen og stil begge dele til side. Steg kødet mens kartoflerne koger. Hæld så vandet fra og pisk dem igennem. Tilsæt lidt mælk og kogevand til konsistensen er tilpas. Rør smør i og smag til med salt og peber. Vend bacon og basilikum i. Kødet: Puds mørbraden pæn og skær en ridse ind til midten på langs. Bred kødet ud og smør et tyndt lag pesto på. Luk den igen og vikl bacon stramt omkring. Brun kødet i en gryde eller dyb lågpande (der skal ikke ekstra fedtstof ved!). Steg den under låg 10 minutter på hver side. Tag den op og hold den varm. Skum så meget fedt af skyen som muligt. Hæld bouillon ved og lad det småkoge et par minutter. Pisk fløde og majsstivelse sammen og jævn saucen. Kog igennem 4-5 minutter og smag til. Server kødet i tynde skrå skiver med lidt sauce over.
Opskrift: Susanne Palmqvist