VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Salat med rødbeder og grønkål

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Salat med rødbeder og grønkål

En mættende vitamin-bombesalat med hjemmebagte olivenbrød er ikke det værste man kan byde sig selv på en grå vinterdag. Hovedingredienserne i salaten er nykogte rødbeder, frisk grønkål og gulerod og ovenpå en skøn hjemmerørt dressing. Spis godt groft brød til- så er det næsten et helt måltid i sig selv.

Salat med rødbeder og grønkål (4 Personer)

4-8 friske rødbeder (efter størrelse)
4 gulerødder
2 "håndfulde" frisk grønkål
1 salathoved, f.eks. egeblad eller krølsalat
4 hårdkogte æg
dressing:
1 spsk. dijonsennep (gerne med estragon, hvis det kan fås)
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker el. honning
kværnet peber og lidt salt
ca. 3 spsk. olivenolie
Tilbehør: brød

Vask rødbederne og kog dem i vand der dækker 30-40 minutter efter tykkelse. Mærk om de er møre. Kom dem i koldt vand og gnid skrællen af og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tændstikstynde, korte strimler
Sådan skærer du gulerødder i stave, tern og strimler .
Giv dem et opkog så de lige bliver bløde. Køl af i koldt vand og lad den dryppe af. Kog æggene 10 minutter, køl af og pil dem. Nip grønkålen, skyl godt og hak den groft med en kniv. Nip salaten i mindre stykker. Bland salat og grønkål og anret i 4 skåle eller på tallerkener. Læg rødbeder og gulerødder ovenpå. Pisk sennep, salt, peber, eddike og sukker sammen. Pisk olien i lidt ad gangen til en tyk cremet dressing. Smag den til og dryp den over. Pynt med halve æg. Server brød til. Slut af med lidt ost.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her