Salat med rødbeder og grønkål
En mættende vitamin-bombesalat med hjemmebagte olivenbrød er ikke det værste man kan byde sig selv på en grå vinterdag. Hovedingredienserne i salaten er nykogte rødbeder, frisk grønkål og gulerod og ovenpå en skøn hjemmerørt dressing. Spis godt groft brød til- så er det næsten et helt måltid i sig selv.Salat med rødbeder og grønkål (4 Personer)
4-8 friske rødbeder (efter størrelse)
4 gulerødder
2 "håndfulde" frisk grønkål
1 salathoved, f.eks. egeblad eller krølsalat
4 hårdkogte æg
dressing:
1 spsk. dijonsennep (gerne med estragon, hvis det kan fås)
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker el. honning
kværnet peber og lidt salt
ca. 3 spsk. olivenolie
Tilbehør: brød
Vask rødbederne og kog dem i vand der dækker 30-40 minutter efter tykkelse. Mærk om de er møre. Kom dem i koldt vand og gnid skrællen af og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tændstikstynde, korte strimler
Sådan skærer du gulerødder i stave, tern og strimler .
Giv dem et opkog så de lige bliver bløde. Køl af i koldt vand og lad den dryppe af. Kog æggene 10 minutter, køl af og pil dem. Nip grønkålen, skyl godt og hak den groft med en kniv. Nip salaten i mindre stykker. Bland salat og grønkål og anret i 4 skåle eller på tallerkener. Læg rødbeder og gulerødder ovenpå. Pisk sennep, salt, peber, eddike og sukker sammen. Pisk olien i lidt ad gangen til en tyk cremet dressing. Smag den til og dryp den over. Pynt med halve æg. Server brød til. Slut af med lidt ost.
Opskrift: Susanne Palmqvist