Svinekød med abrikoser og løse ris
Når vejret er koldt må maden gerne smage og dufte kraftigt, og det gør denne gryde med svinekød og abrikoser. Den er ikke stærk men har en speciel krydring med kanel, som er marokkansk inspireret. Løse ris smager godt til.SVINEKØD MED ABRIKOSER OG LØSE RIS (4 Personer)
ca. 750 g nakkekam u/ spæk
1 stort løg
1 spsk. olie
1 tsk. stødt kanel
2 spsk. mørk farin (puddersukker)
en krydderbuket a f.eks.:
1 persillestilk, lidt løvstikke, eller porretop, evt. lidt timian
3 1/2 dl hønse eller grøntsagsbouillon
kværnet peber og evt. salt
150 g lyse abrikoser
1 dl rosiner
1 1/2-2 dl creme-fraiche 18%
Tilbehør: løse ris
Skær kødet i ikke for små terninger. Pil og hak løget.
Sådan hakker du et løg .
Brun først kødet godt i olien (evt. af et par gange). Tag det op og svits løget et par minutter. Kom kødet tilbage og drys med farin og kanel. Rør godt, så det fordeles. Tilsæt bouillon og læg en krydderbuket ved
Lad det stege under låg ca. 45 minutter. Læg imens abrikoser (de kan klippes i stykker) og rosiner i blød i kogende vand. Tag dem op og kom dem i retten. Steg videre ca. 15 minutter til kødet er mørt. tag krydderbuketten op og kom creme fraiche i. Kog igennem og smag endeligt til med salt og peber. Server løse ris til.
Opskrift: Susanne Palmqvist