Pandekager med fiskefyld
I de små pandekageposer gemmer sig en dejlig stuvning med fiskestykker, porrer og rejer. Det hele kan forberedes i god tid, så det var måske en ide at gøre dem klar som natmad efter en teater - eller biograftur.PANDEKAGER MED FISKEFYLD (4 Personer)
dej:
110 g hvedemel
2 dl mælk
1 dl øl
3 æg
et nip salt
lidt smør til stegning
fyld:
3 dl fiskebouillon (f.eks. Oscar)
2 dl piskefløde
1 dl tør hvidvin
lidt porretop el. persillekviste
20 g smør
1 1/2 spsk hvedemel
2 små porrer
4-500 g ørredfilet eller laksefilet
ca. 200 g rejer
evt. klippet purløg
Tilbehør: lidt sprød salat, citron
Pisk alle dele til dejen sammen og lad den hvile 1/2 time. Bag ca. 8 store tynde pandekager, ikke for mørke. (kan gøres i god tid). Fyld.: kog bouillon, piskefløde, hvidvin og grønt sammen ca. 10 minutter u/ låg til en kraftig suppe. Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Spæd med fiskesuppen under piskning og lav en god tyk stuvning. Smag til med lidt kværnet peber (kan forberedes hertil). Skær fisken i pæne terninger og porrerne i ret tynde ringe. Vend begge del i den varme stuvning og lad det småkoge 5 minutter.
Sådan piller du rejer .
Vend rejerne i og varm igennem. Kom evt. lidt klippet purløg i til sidst. Lun pandekagerne i ovnen og server dem med en god skefuld fiskestuvning på hver. Rul dem sammen eller luk dem som "poser" med et stykke purløg eller tynde strimler porre - ved at pille et lag af porren og skære det på den lange led.
Opskrift: Susanne Palmqvist