VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Pandekager med fiskefyld

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Pandekager med fiskefyld

I de små pandekageposer gemmer sig en dejlig stuvning med fiskestykker, porrer og rejer. Det hele kan forberedes i god tid, så det var måske en ide at gøre dem klar som natmad efter en teater - eller biograftur.

PANDEKAGER MED FISKEFYLD (4 Personer)

dej:
110 g hvedemel
2 dl mælk
1 dl øl
3 æg
et nip salt
lidt smør til stegning
fyld:
3 dl fiskebouillon (f.eks. Oscar)
2 dl piskefløde
1 dl tør hvidvin
lidt porretop el. persillekviste
20 g smør
1 1/2 spsk hvedemel
2 små porrer
4-500 g ørredfilet eller laksefilet
ca. 200 g rejer
evt. klippet purløg
Tilbehør: lidt sprød salat, citron

Pisk alle dele til dejen sammen og lad den hvile 1/2 time. Bag ca. 8 store tynde pandekager, ikke for mørke. (kan gøres i god tid). Fyld.: kog bouillon, piskefløde, hvidvin og grønt sammen ca. 10 minutter u/ låg til en kraftig suppe. Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Spæd med fiskesuppen under piskning og lav en god tyk stuvning. Smag til med lidt kværnet peber (kan forberedes hertil). Skær fisken i pæne terninger og porrerne i ret tynde ringe. Vend begge del i den varme stuvning og lad det småkoge 5 minutter.
Sådan piller du rejer .
Vend rejerne i og varm igennem. Kom evt. lidt klippet purløg i til sidst. Lun pandekagerne i ovnen og server dem med en god skefuld fiskestuvning på hver. Rul dem sammen eller luk dem som "poser" med et stykke purløg eller tynde strimler porre - ved at pille et lag af porren og skære det på den lange led.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her