Fisk i wol med sprøde grøntsager
Vidste du at man også kan lave lækre små fiskefrikadeller i en wok ? Her er farsen krydret let og blandet med sprøde forårsløg og de serveres sammen med lynstegte, sprøde grøntsager i sojasauce. Det hele lavet i wokken!FISK I WOK MED SPRØDE GRØNTSAGER (4 Personer)
600 g grov fiskefars fra fiskehandleren
50 g røgede lakserester
revet skal af 1 citron
lidt frisk revet ingefær eller sdt.
1 spsk. Teryakisauce eller soja
1 bdt. forårsløg
2 spsk. olie (ikke olivenolie)
2-3 gulerødder
150 g champignon
1/2-1 kinakål (efter størrelse)
3 spsk. Teryakisauce eller soja (krydret kinesisk sojasauce)
evt. lidt majsstivelse til jævning
Tilbehør: løse ris eller kinesiske nudler
Hak laksen groft og rør den i farsen sammen med citronskal
Sådan strimler du citronskal.
, ingefær
Sådan renser, skærer og hakker du ingefær .
, sojasauce og fintsnittet top af forårsløg. Krydr også med salt og peber hvis det ikke er i den færdige fars. Gør grøntsagerne i stand: snit forårsløg i skrå stykker, gulerødderne i tændstiktynde strimler
Sådan skærer du gulerødder i stave, tern og strimler.
, champignon i skiver og kinakål i fingerbrede strimler. Varm olie op i wokken (eller en dyb pande) og form farsen til små frikadeller. Steg dem gyldne og tag dem op. Svits først gulerødderne kort. Kom løg og svampe ved og svits dem hurtigt. Kom kålen i og vend rundt. Tilsæt soja og varm igennem og jævn evt. skyen ganske let med majsstivelse. Læg fiskefrikadellerne ovenpå, og lad dem blive varme. Server straks.
Opskrift: Susanne Palmqvist