Fraseret peberfrugt med tomatsky
Store peberfrugter fyldt med mildt krydret kalvekød, ris og pinjekerner er dejlig fyldig mad, som passer sig selv i ovnen det meste af tiden.FARSERET PEBERFRUGT MED TOMATSKY (4 Personer)
4 store peberfrugter
1 spsk. olie
2 dl rå ris
4-500 g magert hakket kalvekød
salt og peber
1 fed finthakket hvidløg (kan undværes)
1-2 spsk. frisk hakket mynte
1 l tomatjuice (saft)
1 håndfuld pinjekerner
Tilbehør: ekstra løse ris eller brød
Svits risene i olien i en stor gryde. Kom kødet ved og rør til det skifter farve. Tilsæt mynte, hvidløg, salt, peber og 4 dl tomatjuice. Lad det simre under låg 15 minutter. Vend pinjekernerne i til sidst og smag til. Skær et låg af peberfrugter og fjern indmaden. Prik dem let med et nål eller stegegaffel jævnt over det hele. Fordel kødfyldet i og læg lågene på. Pensl med lidt olie. Stil dem i et ovnfast fad og hæld resten af juicen omkring. Giv dem ca. 40 minutter midt i ovnen ved 180 grader. Server med et godt brød eller ris.
Opskrift: Susanne Palmqvist