Kalkunrullesteg med franske ærter og hvidløgsflutes
Kalkunrullestegen i net har her fået en skøn skorpe af krydret sennep og rasp som giver en fin smag til det lyse kød. Som tilbehør foreslår jeg franske ærter med små løg lavet med hjertesalat og sprød flutes fyldt med hvidløgsost. Der bliver også kød til en lækker varm kalkunburger.KALKUNRULLESTEG MED FRANSKE ÆRTER OG HVIDLØGSFLUTES (4 Personer)
1 snøret kalkunrullesteg ca. 1,3 kg
25 g blødt smør
salt og peber
lidt tørret esdragon
2 dl vand
2 spsk. esdragon eller urtesennep
2 spsk. rasp
lidt smør
4 hjertesalathoveder
1 lille pose frosne miniløg
eller 20 skalotteløg
500 g fine ærter
evt. 1 bdt. hakket persille
2 mellemstore flutes
1 bæger Tartare hvidløgsost
(Urtesennep fås i større supermarkeder, bl.a. Brugsen)
Smør et tyndt lag smør på kødet og drys med krydderier. Læg det i et ovnfast fad og brun det ved 225 grader 15 minutter midt i ovnen. Dæmp varmen til 170 grader, hæld vandet ved og steg ca. 20 minutter. Tag kødet ud og hæld skyen fra. Tag nettet af. Smør et lag sennep på oversiden og drys med rasp. Læg lidt smørklatter på og sæt stegen i ovnen ca. 15-20 minutter ved 200 grader til overfladen er gylden. Lad den hvile 15 minutter inden den skæres i skiver. Skær flutes i skiver næsten igennem. Smør lidt Tartare i hvert snit og sæt det evt. på et spid for at det sammen. Sæt dem i ovnen til osten er gylden. Franske ærter: pil evt. løgene. Brun dem i lidt smør i en flad gryde. Flæk salathovederne og brun også dem kort i gryden. Drys ærterne ved sammen med lidt salt og peber. Læg låg på og damp til salaten er faldet lidt sammen men stadig sprød, evt. med lidt af skyen fra stegen. Drys gerne med hakket persille.
Opskrift: Susanne Palmqvist