Pizzatærte
Den sydfranske pizzatærte er fyldt med et mildt, lidt sødligt løg og tomatfyld. Du kan spise den varm eller kold. Du kan også tage den med i skoven.PIZZATÆRTE MED BLANDET SALAT
dej:
3/4 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk. salt
2 spsk. olie
1 æg
250-275 g hvedemel (gerne pizzamel)
fyld:
6 store løg
2 spsk. olie
1/2-1 dl vand
1 ds. hakkede fl. tomater
1-2 tsk. herbes de provence
salt
sorte oliven
Tilbehør: blandet grøn salat
Smuldr gæren og opløs den i det lunkne vand. Tilsæt salt, olie og det sammenpiskede æg. Ælt melet i lidt ad gangen til dejen er smidig og kan æltes med hænderne. Lad den hæve tildækket 45 minutter. Lav imens fyldet: Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Svits dem klare i olien. Kom vandet ved og lad dem simre 20 minutter uden de tager farve. Tilsæt tomater og krydderier og lad det småkoge endnu 10 minutter til en " tæt" sauce. Ælt dejen igennem og rul den ud til en bund der kan dække et stort, smurt ildfast tærtefad. Tryk dejen godt op ad siderne og fordel løgfyldet ovenpå. Læg oliven øverst og bag den på nederste rille i en 225 grader varm ovn. Bagetiden er ca. 30 minutter.
Opskrift: Susanne Palmqvist