Tomatsuppe med avocadobrød
Denne tomatsuppe lavet på friske tomater og tomatjuice har en frisk og sommerlig smag. Hvis det er rigtig varmt i vejret, er det ekstra forfriskende at spise den kold. De hjemmebagte, koldhævede brød ligner de rigtige italienske brød, lidt seje i konsistensen og med store huller. Laver du f.eks. både et flute og boller, har du både tilbehør til suppen og dejlige boller, du kan spise med ost og pålæg.TOMATSUPPE MED AVOCADOBRØD (4 Personer)
2 spsk. olivenolie
1 løg
6 modne tomater
6 dl tomatjuice
2 dl grønsags- eller hønsebouillon
1 dl hvidvin
salt og peber
brøndkarse til at pynte med
2 modne avocado
2 spsk. friskpresset limesaft eller citronsaft
1 fed hvidløg
salt og peber
1 flute
Skold og flå tomaterne (skær et kryds i toppen, hæld kogende vand over og lad dem stå lidt)
Sådan skolder og flår du tomater .
Kom dem i en blender og kør til de er findelt (eller hak dem meget fint med en kniv). Riv løget groft og svits det i olien i en gryde. Kom bouillon, tomatjuice og hvidvin i og lad det koge op. Smag til med salt og peber og hæld til sidst de blendede tomater i. Flæk avocadoerne, tag kødet ud og mos det.
Sådan renser du en avocado .
Kom limesaft, presset hvidløg, salt og peber i og rør det sammen. Skær flutet i skiver og rist det i ovnen. Fordel lidt avocadomos på hver og server til suppen.