Æble-kanelmuffins
Trænger du til lidt godt til din te eller kaffe kan du bage disse små muffins med gulerod og æble. De
kan bages i lave linseforme eller små papirsforme. De kan holde sig i en dåse eller i køleskab ca. 5
dage.
ÆBLE-KANELMUFFINS (12 stk.)
2 ½ dl hvedemel (150g)
2 ½ dl havregryn (90g)
2 tsk. bagepulver
1 tsk. sdt. kanel
2 små eller 1 stort æg
3 spsk. olie(majs eller vindruekerne)
50 g sukker
1 dl æblejuice
1 fintrevet gulerod (70g)
1 dl rosiner (50g)
1 stort skrællet æble i små terninger
lidt smør eller olie til formene
Bland alle de tørre dele og
rør olie, æg og juice i. Vend gulerod, æble og rosiner i. Smør formene
(papirforme skal ikke smøres men lægges dobbelt, altså to sammen) og fyld
dejen i. Bag kagerne med det samme midt i en 190grader varm ovn. Bagtiden
er ca. 25 minutter. Kagerne smager bedst kolde. De kan smøres med et tyndt
lag glasur, men det er ikke nødvendigt.
Opskrift: Susanne Palmqvist