Kalvefrikassé med asparges
Det er dansk kalvekød der bliver brugt i denne lækre frikassé med grønne asparges i en cremet sauce. Andre danske grøntsager som blomkål, broccoli, ærter og gulerødder kan også kommes i, så det er rigtig sommermad.KALVEFRIKASSÉ MED ASPARGES (4 Personer)
ca. 700 g kalveklump eller bov u/ ben
vand tilsat:
1 løg
1/2 bdt. persille
salt og nogle hele peberkorn
Sauce:
25 g smør
1 spsk. hvedemel
ca. 4 dl siet suppe
1/2-1 spsk. citronsaft
2-3 spsk. creme fraiche 18%
1 bdt. hakket dild
1/2 bdt. hakket persille
1 bdt. grønne asparges (ca. 400 g)
Tilbehør: nye kartofler og eller nye grøntsager, brød
Skær kødet i pæne store terninger. Kom dem i en gryde med vand der dækker. Bring i kog og fjern skummet. Tilsæt salt, peberkorn, et renset løg og skyllet, hel persille. Kog under låg til kødet er mørt, ca. 1 1/2 time. Tag kødet op, kog suppen lidt ind og si den. Smelt smørret i gryden og pisk melet i. Tilsæt suppen lidt ad gangen og kog saucen jævn. Kom citronsaft og creme fraiche i og kog igennem. Skyl og hak dild og persille, vend det i og smag saucen til. Snit aspargesne i 3 cm lange stykker og damp dem lige møre i saucen. Hæld den over kødet og server retten med nye kartofler og/ eller grøntsager.
Opskrift: Susanne Palmqvist