VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Lune kartoffeltærter med salat

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Lune kartoffeltærter med salat

De små kartoffeltærter er let sommermad og smager skønt lune, med en sprød blandet salat til eller som tilbehør til kød. De kan også bages som en stor tærte.

LUNE KARTOFFELTÆRTER MED SALAT (4 Personer)

Dej:
50 g grahamsmel
75 g hvedemel
90 g smør
1 nip salt
2 små spsk. Cheasy Fraiche 9 %
Fyld:
750 g skrællede kartofler
1 1/2 spsk. olie
1 fed hvidløg
1 dl piskefløde
1 dl bouillon
2 æg
1 1/2 dl Cheasy Fraiche 9 %
salt og kværnet peber
lidt revet muskatnød
Tilbehør: Blandet salat med tomater, evt. tynde skiver spegeskinke


Sådan laver du en tærtedej .
Smuldr det kolde smør i de to slags mel med salt. Saml hurtigt dejen med Cheasy Fraiche og læg den koldt 1/2 time. Rul den ud på et melet bord og beklæd en stor eller 4 små smurte forme med den. Dejen må gerne hænge ud over kanten. Prik bundene og forbag dem 10 minutter ved 200 grader. Lav imens fyldet. Skær kartofler i små terninger og steg dem i olien på en dyb pande. Hæld piskefløde, bouillon og presset hvidløg ved, når kartoflerne er letgyldne. Dæmp varmen, og steg dem ca. 10 minutter under omrøring. Fordel blandingen i de forbagte bunde. Pisk æg og Cheasy Fraiche let sammen med krydderierne, og kom det oven på kartoflerne. Bag tærterne på næstnederste rille ved 200 grader i 25 minutter for de små, og ca. 35 for en stor. Spis dem lune med salat til.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her