Røget sildesalat med ristet rugbrød
Røget sild, radiser og purløg hører sammen med dansk sommer. Her er de brugt til en lækker salat anretning som smager skønt med ristet rugbrød til.RØGET SILDESALAT MED RISTET RUGBRØD (4 Personer)
2 store eller 4 små røgede sild
1 bdt. radiser
1 bdt. purløg
2-3 spsk. creme-fraiche 18%
2-3 slags blandede salater
1 salatagurk
4 hårdkogte æg
4-8 skiver rugbrød
Pil de røgede sild helt fri for ben og mos dem med en gaffel.
Sådan renser du røget sild .
Rør creme-fraichen i til mosen er blød (afhænger af hvor friske sildene er): rens radiserne og hak dem fint. Vend dem i sammen med klippet purløg og smag til med salt og peber. Skyl og riv salaterne i stykker. Skær agurken i stave. Anret på tallerkener med sildesalaten i midten og pynt med halve æg og agurk. Rist rugbrødet på en varm tør pande og server det til, gerne lunt.
Opskrift: Susanne Palmqvist