VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Andebryst med kål og ingefær

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Andebryst med kål og ingefær

Når andebryster som her skæres i tynde skiver rækker de langt og er hurtige at tilberede. Retten er kinesisk inspireret med sommerkål og frisk ingefær i en let sojasauce og den kan laves i wok eller i en fladbundet gryde.

ANDEBRYST MED KÅL OG INGEFÆR (4 Personer)

2 små andebryster
salt og peber
2 små sommerkål eller spidskål (ikke for faste)
5-6 cm. frisk ingefær
4 dl hønsebouillon
2-3 spsk. Teryakisauce (eller kinesisk soja)
2 tsk. majsstivelse
2 tsk. honning
Tilbehør: løse ris, gerne jasminris

Gør alle tingene til retten klar først: Hvis kødet er frossent skal det t¢ helt op. Dup det tørt og skær brysterne i tynde skiver på tværs. Skræl ingefæren og skær den i meget tynde skiver (de skal næsten være gennemsigtige).
Sådan renser, skærer og hakker du ingefær .
Pil de yderste blade af kålen, flæk den og skær den i fingerbrede strimler på tværs. Pisk bouillon, Teryiakisauce, majsstivelse og honning sammen i en skål. Brun kødskiverne på begge sider på en tør meget varm pande eller i en wok. Tag kødet af og krydr med salt og peber. Kasser fedtet. Kom ingefær og kål i og svits det til kålen lige falder sammen. Tag det op. Kom bouillonblandingen i og pisk til den tykner. Kom kødstykkerne i og lad dem varme igennem. tag dem op. Kom kålen i og varm igennem. Smag til med salt, peber og evt. mere Teryiakisauce. Anret kålen med andekødet ovenpå og server straks med løse ris.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her