Andebryst med kål og ingefær
Når andebryster som her skæres i tynde skiver rækker de langt og er hurtige at tilberede. Retten er kinesisk inspireret med sommerkål og frisk ingefær i en let sojasauce og den kan laves i wok eller i en fladbundet gryde.ANDEBRYST MED KÅL OG INGEFÆR (4 Personer)
2 små andebryster
salt og peber
2 små sommerkål eller spidskål (ikke for faste)
5-6 cm. frisk ingefær
4 dl hønsebouillon
2-3 spsk. Teryakisauce (eller kinesisk soja)
2 tsk. majsstivelse
2 tsk. honning
Tilbehør: løse ris, gerne jasminris
Gør alle tingene til retten klar først: Hvis kødet er frossent skal det t¢ helt op. Dup det tørt og skær brysterne i tynde skiver på tværs. Skræl ingefæren og skær den i meget tynde skiver (de skal næsten være gennemsigtige).
Sådan renser, skærer og hakker du ingefær .
Pil de yderste blade af kålen, flæk den og skær den i fingerbrede strimler på tværs. Pisk bouillon, Teryiakisauce, majsstivelse og honning sammen i en skål. Brun kødskiverne på begge sider på en tør meget varm pande eller i en wok. Tag kødet af og krydr med salt og peber. Kasser fedtet. Kom ingefær og kål i og svits det til kålen lige falder sammen. Tag det op. Kom bouillonblandingen i og pisk til den tykner. Kom kødstykkerne i og lad dem varme igennem. tag dem op. Kom kålen i og varm igennem. Smag til med salt, peber og evt. mere Teryiakisauce. Anret kålen med andekødet ovenpå og server straks med løse ris.
Opskrift: Susanne Palmqvist