Bagte tomater med ostefyld
Brug de store solmodne tomater til en let sommerlig ret. De bages i ovnen med fyld af flødeost, ris og krydderurter og smager skønt lune med salat til. Du kan fylde andre grøntsager som små peberfrugter og courgetter på samme måde.BAGTE TOMATER MED OSTEFYLD (4 personer som frokostret eller let middagsret)
4 store modne tomater (gerne bøftomater)
1 bæger (stort) Basiq flødeost med peber (200 g)
2 dl kolde, kogte ris
evt. 1 fed presset hvidløg
1 spsk. friskhakket basilikum
1 spsk. friskhakket rosmarin el. merian
salt og kværnet peber
1 æg
Tilbehør: blandet grøn salat og godt brød.
Skær et låg af tomaterne og skrab indmaden ud (indmaden kan koges sammen med lidt olivenolie 10 minutter, smages til og serveres ved siden af). Sæt tomaterne i et smurt ovnfast fad. Rør osten med krydderurter og krydderier og vend risene i. Del æggene i blomme og hvide.
Sådan ser du om et æg er friskt .
Rør blommen i ostecremen . Pisk hviden helt stiv og vend den i til sidst. Fordel fyldet i tomaterne. Bag dem midt i en 200 grader varm ovn, til ostefyldet er hævet let op og føles fast, ca. 1/2 time. Læg tomatlågene ved de sidste 10 minutter og læg dem evt. på ved servering. Anret tomaterne lune på en blandet salat.
Opskrift: Susanne Palmqvist