Farserede auberginer med tomatsauce og ris
Vi skal helst op på at spise 500 g grøntsager hver om dagen, for det har vi så godt af. Det er ikke så svært hvis du laver denne ret med halve auberginer fyldt med en blanding af ristede grøntsager og hakket kød. Det er grøntsagerne der giver smagen.FARSEREDE AUBERGINER MED TOMATSAUCE OG RIS (4 personer)
2 mellemstore auberginer
1 spsk. groft salt
1 stort løg
1-2 fed hvidløg efter smag
4 stilke bladselleri
250 g champignon
2 spsk. olie
4 tak. mild paprika
salt og kværnet peber
500 g hakket svinekød ca. 12% fedt
150 g revet mild ost
1 ds. flåede, hakkede tomater (gerne med oregano)
1/2 spsk olie
Tilbehør: løse ris
Skær stilkefæstet af auberginerne, flæk dem på langs skær / skrab det meste af indmaden ud. Der skal være 1-1/2 cm tilbage. Drys de halve auberginer med salt og lad dem trække 15 minutter. Skyl dem, dup dem tørre og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Lav imens fyldet: Hak løg
Sådan hakker du et løg .
, hvidløg og bladselleri og skær aubergineindmaden i små terninger. Hak også svampene groft. Varm halvdelen af olien op i en dyp pande. Svits løg, hvidløg og bladselleri 5 minutter. Tilsæt resten af olien og kom auberginekødet i. Svits igen 5 minutter til det hele er faldet sammen. Tag det op. Svits svampene til de er bløde. Tag dem op. Svits kødet til det er grynet. Drys paprika på og bland de øvrige ting i. Smag til med salt og peber. Tag auberginerne ud af ovnen og top fyldet op i (overskud serveres for sig). Bag dem igen ca. 40 minutter, de sidste 10 minutter med et drys ost ovenpå. Kog tomaterne med lidt olie et par minutter så smagen koncentreres lidt. Server auberginerne med lidt sauce ved samt løse ris.
Opskrift: Susanne Palmqvist