VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Lammegryde med vindruer og couscous

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Lammegryde med vindruer og couscous

Lammekød, skalotteløg, rosiner og små stenfri vindruer bliver til en lækker mild gryderet inspireret af det marokkanske køkken. Derfor passer det også fint med cous-cous til, men løse ris kan bruges.

LAMMEGRYDE MED VINDRUER OG COUS-COUS (4 personer)

ca. 700 g lammekød i store terninger (bov, kølle eller magert bryst)
250 g skalotteløg
1 1/2 spsk. olie
3 tsk. stødt spidskommen
1 lille kvist frisk rosmarin eller
1 stk. tørret rosmarin
salt og peber
3 dl vand
1 1/2 dl mørke rosiner
ca. 250 g stenfri vindruer
Tilbehør: 3 dl cous-cousgryn koges efter anvisning på pakken (kogetid 5 minutter) røres med 1 spsk. olivenolie, lidt salt og frisk hakket mynte. Cous-cous er dampede hvedekorn.

Pil løgene og skær dem evt. i halve. Drys kødet med spidskommen og brun det godt i olien (evt. af to gange). Tag det op. Brun løgene. Kom kødet tilbage sammen med rosmarin, salt, peber og vand. Bring i kog og lad det simre under låg til kødet er næsten mørt, ca. 45 minutter. Kom rosinerne i og kog igen 5 minutter. Kom druerne i og kog igen 10 minutter. Skyen skal være tæt og tynd, ikke som almindelig sauce. Server med nykogt cous-cous.

Inspiration på email? Skriv dig op her