Lammegryde med vindruer og couscous
Lammekød, skalotteløg, rosiner og små stenfri vindruer bliver til en lækker mild gryderet inspireret af det marokkanske køkken. Derfor passer det også fint med cous-cous til, men løse ris kan bruges.LAMMEGRYDE MED VINDRUER OG COUS-COUS (4 personer)
ca. 700 g lammekød i store terninger (bov, kølle eller magert bryst)
250 g skalotteløg
1 1/2 spsk. olie
3 tsk. stødt spidskommen
1 lille kvist frisk rosmarin eller
1 stk. tørret rosmarin
salt og peber
3 dl vand
1 1/2 dl mørke rosiner
ca. 250 g stenfri vindruer
Tilbehør: 3 dl cous-cousgryn koges efter anvisning på pakken (kogetid 5 minutter) røres med 1 spsk. olivenolie, lidt salt og frisk hakket mynte. Cous-cous er dampede hvedekorn.
Pil løgene og skær dem evt. i halve. Drys kødet med spidskommen og brun det godt i olien (evt. af to gange). Tag det op. Brun løgene. Kom kødet tilbage sammen med rosmarin, salt, peber og vand. Bring i kog og lad det simre under låg til kødet er næsten mørt, ca. 45 minutter. Kom rosinerne i og kog igen 5 minutter. Kom druerne i og kog igen 10 minutter. Skyen skal være tæt og tynd, ikke som almindelig sauce. Server med nykogt cous-cous.