VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Små spid med kokosdip, ris og agurker

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Små spid med kokosdip, ris og agurker

Her i efterårsferien er det måske børnene der skal en tur i køkkenet, og så kunne det være spændende, at prøve de små spid med kylling eller oksekød. Hertil hører en spændende kokosdip, ris og agurkestave. Rester af de kogte ris kan blive til en anden spændende ret nemlig Nasi Goreng med tynde strimler af en lille omelet, rigtig Indonesisk mad.

SMÅ SPID MED KOKOSDIP, RIS OG AGURKER (4 personer)

4 dl yoghurt naturel (yoghurten til dip skal dryppe af natten over eller mindst 4 timer)
1 1/2-2 dl kokoscreme/ mælk på dåse
2 dl kokosmel (ikke for fint)
1 tsk. sdt. spidskommen
salt
250 g kyllingeinderfilet eller bryst
250 g mørt oksekød. f.eks. flankesteak
1 spsk. olie
1-2 tsk. Sambal oelek (chilipasta)
små træspid
Tilbehør: løse ris (brug resten af kokoksmælken til at koge dem i) og agurkestave, evt. fintsnittet forårsløg.

Hæld yoghurten til afdrypning i en sigte med køkkenrulle eller et kaffefilter i, mindst 4 timer. Læg træspiddene i koldt vand 1 time. Rist kokosmelet på en tør pande til det er lysebrunt, rør hele tiden. Lad det afkøle. Rør den faste yoghurt med kokosmælk til det er cremet. Smag til med lidt spidskommen og salt og vend 2/3 dele af kokosmelet i. Skær oksekødet i meget tynde skiver og kyllingen i strimler. Sæt dem på spid. Bland olie og Sambal oelek og pensl det på kødet. Sæt ovnen på grill og læg spiddene på et stykke alufolie på en plade. Grill dem øverst i ovnen, oksekødet 1-2 minutter og kyllingen ca. 4 minutter. Server dem varme med løse ris og dip samt agurkestave og evt. løg.

Inspiration på email? Skriv dig op her